Irkçılardan Philipp Lahm'a: Sen karışma!

Almanya milli takımının eski kaptanı Philipp Lahm göçmen karşıtı AfD partisine "Yanlış kişiler, yani popülistler daha fazla iktidar sahibi olmamalı" diyerek kafa tuttu. AfD Lahm'a, "Siyaseti başkalarına bırakıp futbolla ilgilenmeli" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eylül ayında seçimlere hazırlanan Almanya'da, göçmen karşıtı ve ırkçı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ile ülkenin en ünlü futbolcularından Philipp Lahm arasında siyasi bir tartışma patlak verdi. AfD, Alman halkına 'popülistlere oy vermeme' çağrısı yapan Lahm'a 'siyaseti bırak, futbola bak' yanıtını verdi.

AfD lideri Georg Pazderski, Bild gazetesine demecinde "Philipp Lahm siyaseti başkalarına bırakıp futbolla ilgilenmeli. Eğer siyaset yapmak istiyorsa, o zaman da siyasete girip bu alanda aktif olsun" dedi.

2014 Dünya Kupası'nı aldığı sırada Alman milli takımının kaptanı olan Lahm, "Almanların çoğuyla aynı düşünüyorum: Almanya sağa dümen kırmamalı. Yanlış kişiler, yani popülistler daha fazla iktidar sahibi olmamalı. Hollanda'daki seçimler son örnek. Neyse ki sağcı popülistler korkulduğu kadar güçlü çıkmadı" demişti. Lahm, "Böyle düşünmekle kalmayıp, bu konuda sesimizi de yükseltmeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Almanya'nın Dünya Kupası'nı alması sonrası uluslararası futbolu bırakan Lahm'ın bu yıl Bayern Münih'i de bırakarak emekli olması bekleniyor. (Dış Haberler)