Filipinler liderinden 'kliniklere': Sizi tokatlamak istiyorum

Filipinler lideri Rodrigo Duterte, uyuşturucu ile mücadele programlarını eleştirenlere seslendi. Kendilerine klinik ve rehabilitasyon ile mücadeleyi savunanlara "Buraya gelin, konuşalım çünkü sizi tokatlamak istiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sivri dilli açıklamalarıyla bilinen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, uyuşturucu ile mücadeleyi rehabilitasyon yolu ile çözeceklerini inananları 'dövmek istediğini' söyledi. AB'nin geçtiğimiz hafta Duterte'nin uyuşturucu karşıtı programını eleştirmesine Filipinli lider küfürle cevap verdi.

Duterte: Politikacıları daha önce de helikopterden attım, gene atarımDuterte: Politikacıları daha önce de helikopterden attım, gene atarım

Duterte'ye BM'den yargılanma talebiDuterte'ye BM'den yargılanma talebi

Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'in kendine has üslubuyla bilinen lideri Duterte, kendisinin uyuşturucu ile mücadele yöntemlerini 'sert' bulanlara tepki gösterdi. Başkanlık sarayındaki bir etkinlikte konuşan, uyuşturucu ile mücadelede klinik ve rehabilitasyon yolu ile çözüme inananlara Duterte, "Buraya gelin, konuşalım çünkü sizi tokatlamak istiyorum" dedi. Geçtiğimiz hafta AB'yi küfürlü bir dille eleştirmesinin ardından Duterte, kliniklerle uyuşturucu tüketimini azaltmayı önerenlerin kendileri ile alay ettiğini söyledi, Hollanda gibi ülkelerde bu kliniklerin eroin, kokain ve shabu gibi uyuşturucu madde verdiğini savundu.

Duterte'nin geçtiğimiz Temmuz ayında iktidara gelmesinden bu yana Reuters'a göre ülkedeki 'uyuşturucu savaşında' 8 bini aşkın insan hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)

Filipinler Devlet Başkanı Duterte: Filipinler Devlet Başkanı Duterte: "Gazeteciler ölmeyi hak ediyor"

Filipinler'de komünistler ateşkes ilan ettiFilipinler'de komünistler ateşkes ilan etti