Sinirden imza atmayı unuttu

Gazetecilerin soru sormasına sinirlendi, iki kararnameyi imzalamadan kaçtı gitti... ABD Başkanı Donald Trump, istifa eden eski ulusal güvenlik danışmanı Flynn hakkındaki soruları yanıtlamamak için canlı yayında Oval Ofis'i terk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, iki başkanlık kararnamesi imzalamak için düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına sinirlenince imza atmayı unutarak Oval Ofisi terk etti. Başkan Yardımcısı Mike Pence'i şaşkına çeviren anlar an be an görüntülendi.

Trump, ekonomiyle ilgili iki kararname imzalamak için Mike Pence ve diğer yetkililerle kameraların karşısına geçmişti. Pence'in konuşmasının ardından başkan da, "Herkese çok teşekkür ederim. (Kararnamenin) Güçlü sonuçlarını çok çok kısa bir zamanda göreceksiniz" diye konuşma yapmaya başladı.

Ancak bu sırada bir gazeteci, Rusya'yla yakın ilişkileri nedeniyle görevden alınan ve Kongre'de ifade vermek için dokunulmazlık talep eden eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn hakkında sorular sormaya başladı. Gazeteci, Trump'ın dokunulmaz talebini haklı bulduğu tweet'ini sorguluyor, "Adalet Bakanlığı'na Flynn'e dokunulmazlık vermelerini mi söylüyordunuz?" diyordu.

Trump işte o anlarda aniden kapıya yönelerek Oval Ofis'i terk etti. Yardımcısı Pence'in imza atmadığını söylemesine rağmen de geri dönmedi. Pence elinde belgelerle odadan çıkarken, söz konusu kararnameler imzalanmış halleriyle Beyaz Saray'ın sitesinde yayımlandı.

Bu anlar Beyaz Saray'ın internet sitesinden canlı yayımlansa da, Trump'ın kendi Twitter hesabından paylaştığı görüntülerde yer almadı.  (Dış Haberler)