SDG'ye 7 bin kişi sığındı

IŞİD'le çatışmalardan kaçan 7 bini aşkın Suriyeli, Rakka çevresinde SDG kontrolündeki bölgelere sığındı. Kaçanların, Tabka ve civar köylerden geldiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağırlığını YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Rakka operasyonu son haftalarda Tabka'ya yoğunlaşırken, IŞİD'le çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin evlerini terk ettiği belirtildi. SDG'den yapılan açıklamaya göre, geçen haftadan bu yana Tabka merkezinden ve civar köylerden kaçabilen 7 binden fazla Suriyeli SDG kontrolündeki bölgelere sığındı.

ABD liderliğindeki koalisyonun hava desteğini ve özel kuvvetlerinin kara desteğini alan SDG, Rakka'yı kuzey, doğu ve batıdan kuşatmış durumda. Önceki hafta bir grup YPG'linin paraşütle indirilmesi sonrası, operasyon stratejik önem taşıyan ve Rakka'ya 40 kilometre mesafede bulunan Tabka'ya da genişletilmişti. Tabka'daki hava üssü IŞİD'den geri alınırken, stratejik önemdeki barajda mücadele devam ediyor. Suriye'nin en büyük barajının kuzey girişi SDG'nin elinde olsa da, diğer bölümler hâlâ IŞİD'in kontrolünde. (Dış Haberler)

tabka1

tabka 4