CIA 'hedef saptırma hackleri' yapmış

Wikileaks'in yayınladığı belgelere göre, CIA yaptığı hack saldırılarını, Rusya, Çin ve İran'ın üzerine atmış. Hack saldırıları kodlamalarla, başka ülkelerden yapılmış gibi gösteriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Wikileaks'in yayınladığı yeni gizli belgelere göre, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), hack saldırılarının kökenini bilgisayar kodlamalarıyla gizleyerek, Rus ve Çin faaliyeti gibi görünmesini sağlıyor.

Wikileaks, CIA'ya ait olduğunu iddia ettiği 676 kaynak kodunu daha bugün yayınladı. Kaynak kodlarına göre CIA, hack saldırılarını Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore kaynaklı gibi gösterdi.

'HUKUK YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİ' İDDİASI

CIA'in kullandığı Marble adlı yazılımla ilgili belgelerde, bu yazılımın virüsleri ve hack saldırılarını gizlediği, içeriğinde Çince, Rusça, Korece, Arapça ve Farsça kod test örnekleri bulunduğu belirtiliyor. Buna göre, zararlı yazılımın kaynağının dili Amerikan İngilizcesi değil, söz konusu diğer dillermiş gibi gösterilebiliyor. Bu da, yapılan hack saldırılarını söz konusu ülkelerin ya da çoğunlukla Arapça konuşan IŞİD gibi örgütlerinin gerçekleştirdiği sonucuna ulaşılmasına sebep oluyor.

ABD seçimleri ve Orta Doğu'daki örgütlere silah satılması gibi faaliyetlerle ilgili olarak da yürütülen hukuksal süreçlerin, böylece yanlış yönlendirildiği iddia ediliyor.

'ABD'YE AİT EN DETAYLI CASUSLUK DOSYALARI'

Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınan WikiLeaks kurucusu Julian Assange, yayınlanan belgelerin şimdiye kadarki en detaylı ABD casusluk dosyaları olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda WikiLeaks, yine CIA'in hack sırlarını açığa çıkararak, CIA ajanlarının WhatApp ve benzeri şifreli uygulamalara, akıllı televizyon ve telefonlara sızdığını öne süren belgeler ortaya koymuştu. (DHA)