Bharara'dan Çavuşoğlu'na yanıt

Rıza Sarraf'ı tutuklatan Amerikalı savcı Preet Bharara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'FETÖ ile bağlantılı' suçlamasına yanıt verdi. Bharara suçlamayı 'yanlış ve aptalca propaganda' diye niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Rıza Sarraf davasının eski savcısı Preet Bharara, kendisinin 'FETÖ ile bağlantıları bulunduğunu' söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yanıt verdi. New York Times'a konuşan Amerikalı eski savcı, "Artık bakmadığım bir dava hakkında yabancı bir yetkili tarafından yapılan yanlış ve aptalca propaganda hakkında yorum yapmayacağım" dedi.

Çavuşoğlu dün ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile ortak basın toplantısında, Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasını yorumlarken, "Bu sürecin, Sarraf dahil siyasi bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Eski savcı Bharara, FETÖ ile çok yakından bağları var. Hatta hakim de dahil onlarla daha önce Türkiye'ye gelmişlerdir ve Türkiye'de siyasi etkinliklere katılmışlardır, Türkiye aleyhine konuşmalar var" demişti.

Sarraf davayı 'yukarıdan' bağlamaya çalışıyorSarraf davayı 'yukarıdan' bağlamaya çalışıyor

Rıza Sarraf'ı İran'a yönelik yaptırımları delerek milyonlarca dolarlık yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla tutuklayan Bharara, geçen ay görevden alınmıştı. Donald Trump, Obama döneminde atanan savcıların istifasını istemiş ancak bunun başkanlık değişimleri sırasında rutin bir uygulama olmasına rağmen Bharara istifa ederek ayrılmayı reddetmişti. Bharara, yerel ve uluslararası alanda uyuşturucu ve silah trafiği, yolsuzluk ve organize suçlara dair verdiği mücadeleyle tanınıyor. (Dış Haberler)

17-25 Aralık, Rakka, kara para17-25 Aralık, Rakka, kara para