Beyaz Saray Sözcüsü: Esad'ın egemen bir ülkenin lideri olduğunu kabul etmeliyiz

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Suriye'de IŞİD'le mücadeleye öncelik verilmesi gerektiği söyledi. Spicer, "Beşar Esad'ın egemen bir ülkenin devlet başkanı ve lideri olduğunu kabul etmek zorundayız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, günlük basın toplantısında Suriye konusunda açıklamalarda bulundu. Spicer, "Suriye'deki siyasi gerçekliği, yani Beşar Esad'ın egemen bir ülkenin devlet başkanı ve lideri olduğunu kabul etmek zorundayız" dedi.

Sputnik'in haberine göre Sean Spicer, Suriye'de önceliğin IŞİD'le mücadele olması gerektiğini belirtti. Spicer, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın geleceğine Suriye halkının karar vermesi gerektiğini söyledi. Sean Spicer, Barack Obama döneminde Esad'ın devrilmesi şansının yitirildiğini savundu.

'ABD'nin önceliği artık Esad değil''ABD'nin önceliği artık Esad değil'

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Trump yönetiminin Suriye politikasıyla ilgili olarak “Önceki yönetimin yaptığı gibi oturup Esad’ın gitmesine odaklanamayız” demişti. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da Türkiye ziyaretinde yaptığı açıklamada,  “Gidip gitmeyeceğine Suriye halkı karar verir” şeklinde konuşmuştu.