'ABD'nin önceliği artık Esad değil'

ABD, Suriye'de önceliğinin Esad'ı devirmekten önce IŞİD'e odaklanmak olduğunu ilk kez BM'de de dile getirdi. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, "Önceki yönetimin yaptığı gibi oturup Esad'ın gitmesine odaklanamayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Amerikan yönetimin Suriye'de Beşar Esad'ın devrilmesinden önce IŞİD'e odaklanmayı öngören politikası ilk kez Birleşmiş Milletler'de (BM) de dile getirildi. ABD'nin yeni BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Trump yönetiminin Suriye politikasıyla ilgili "Önceki yönetimin yaptığı gibi oturup Esad'ın gitmesine odaklanamayız" açıklamasını yaptı.

Haley "Esad'ın bir engel olduğunu düşünüyor muyuz? Evet. Oturup onu devirmeye mi odaklanacağız? Hayır. Suriye'de değişim yaratmaya başlayabilmek için baskı yapmaya odaklanacağız" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla basın toplantısında, Esad'ın geleceğine dair soruya "Gidip gitmeyeceğine Suriye halkı karar verir" yanıtını vermişti. Trump da, kampanya sürecinde Suriye'de öncelikli hedefinin IŞİD ve terör olacağını söylemişti.

Trump yönetimi bu politikayı açıkça dile getirmeye başlaması Suriyeli muhaliflerin tepkisini çekti. Muhalif Farrah el- Atassi, Haley'nin açıklamalarını 'talihsiz' diye niteledi. (Dış Haberler)

Etiketler Suriye ABD BM Beşar Esad