NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'ya karşı Ukrayna'ya destek vereceklerini belirtti. Stoltenberg, "Diyalogla birlikte, güçlü savunma ve caydırıcılık. Her ikisini de yapacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Kırım'ı topraklarına katmasını tanımadıkları söyledi. Stoltenberg, Rusya'ya karşı Ukrayna'ya destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, yarın gerçekleşecek toplantıda savunma harcamaları ve "terörle mücadele" gibi konuları görüşeceklerini kaydetti. Stoltenberg, 25 Mayıs'taki toplantının da yol haritasının çizileceğini ifade etti.

NATO Genel Sekreter Stoltenberg, toplantıda Rusya ile yaşanan sorun, Ukrayna ve çevresindeki durum, Afganistan'daki güvenlik meseleleri, risk azaltma ve şeffaflık gibi ortak konuların da ele alınacağını açıkladı.

'RUSYA'YA KARŞI GÜÇLÜ SAVUNMA VE CAYDIRICILIK'

NATO-Ukrayna Komisyonu toplantılarının, Rusya'nın eylemleri karşısında Ukrayna'ya desteğin sürdüğüne dair güçlü bir işaret olduğunu vurgulayan Stoltenberg, Kiev'e siyasi ve eylemsel destek vereceklerini söyledi.

Stoltenberg, "Yarın, kilit ortaklarımız olan Avrupa Yüksek Temsilciliği, Finlandiya ve İsveç'le birlikte; Rusya'nın Avrupa'da ve Avrupa dışında yaptığı askeri yığınağın etkilerini değerlendireceğiz. NATO'nun Rusya üzerinde hemfikir bir konumu var: Diyalogla birlikte, güçlü savunma ve caydırıcılık. Her ikisini de yapacağız" şeklinde konuştu.

NATO üyesi devletlerin Ukrayna'ya güçlü desteğini yinelediğini kaydeden Stoltenberg, "Rusya'nın Kırım'ı yasadışı ilhakını tanımıyoruz ve tanımayacağız" ifadelerini kullandı. (DHA)