Karagül'ün nükleer silah çağrısı İngiliz basınında

Daily Mail, Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül'ün bir yazısını haberleştirdi. Gazeteye göre Karagül, 'Türkiye'nin IŞİD'le savaşmayı bırakması gerektiğini' ima etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül'ün 'Türkiye'nin nükleer silah geliştirmesi gerektiğini' ima ettiği ve 'Batı'nın düşmanlarıyla savaşmayı bırakması' çağrısı yaptığı makalesi İngiliz gazetesi Daily Mail'e haber oldu. Daily Mail, Karagül'ün pazartesi (27 Mart) yayımlanan yazısını şu başlıkla haberleştirdi: "Erdoğan yanlısı gazete, ülkenin nükleer silah geliştirmesi çağrısı yaptı ve IŞİD'le savaşa son vermesi imasında bulundu."

Gazete Karagül'ün şu ifadelerini alıntıladı: "Türkiye, kendi coğrafyasında ulaşabildiği kim varsa, ne kadar ülke, topluluk ya da birey varsa, müthiş bir seferberlik halinde onları harekete geçirmek, direnç adacıkları oluşturmak zorunda. Bunları yaparken, nükleer silah dahil, savunmanın her türlüsünde yeterli hale gelmek için bir olağanüstü hale geçmek zorunda."

Daily Mail IŞİD iddiasına da, Karagül'ün şu ifadelerini dayanak gösterdi: "16 Nisan'dan sonra iki konuda daha radikal bir karar verme durumundayız. Öncelikle Batı'nın tehdit ilan ettiği ne varsa, ister örgüt olsun ister başka bir şey, onlarla savaşı bir kenara bırakmalıyız. Coğrafyayı harekete geçirip direnç adaları kurmalıyız." (Haber Merkezi)