Trump'ın damadına Rusya sorgusu

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner, Senato'da ifade verecek. Gerekçe, Rusya'nın başkanlık seçimlerini Trump'ın ekibiyle de temas kurarak manipüle ettiği iddiaları...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetiminde görev verdiği için tartışılan damadı Jared Kushner, Rusya'nın başkanlık seçimlerini Trump lehine manipüle ettiği iddialarıyla ilgili Senato'da ifade verecek. Kushner'in, Senato İstihbarat Komitesi'ne gönüllü olarak ifade vermeye hazır olduğunu açıklandı.

DAMAT NEYLE SUÇLANIYOR?

Komite, Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği ve bu süreçte Trump'ın ekibiyle temas kurulduğu yönündeki iddiaları araştırıyor. Kushner'in Trump'a danışmanlık yaptığı seçim sürecinde üst düzey Rus yetkililerle iki toplantı yaptığı ve komitenin kendisini bu konu hakkında sorgulamak istediğini belirtiliyor. Bu görüşmelerden biri Rusya Büyükelçisi Sergei Kislyak, diğeri de devlete ait bir kalkınma bankasının müdürüyle, New York'taki Trump Tower'da düzenlenmişti.

İDDİALAR NE?

Rusya'nın, ABD'deki başkanlık kampanyası sırasında Trump'ın Demokrat rakibi Hillary Clinton'ı mağlup edebilmesi bilgisayar korsanlığı yaptığı, Clinton seçimleri kaybetmesine yol açtığı yorumları yapılan e-mail skandalının da bu yolla patlak verdiği öne sürülüyor. Rusya iddiaları reddetmiş, Trump 'yalan haber' diye nitelemişti. Ancak Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in iddialar sonucu istifa etmesi dikkat çekmişti. İddialar hakkında Kongre'de iki ayrı soruşturma, ayrıca FBI tarafından da üçüncü bir soruşturma açılmış durumda. (Dış Haberler)