Rusya: Koalisyon, Rakka'ya ulaşımı sekteye uğrattı

Rusya Genelkurmay'ından Sergey Rudskoy, Suriye'de Koalisyon güçleri operasyonlarında Rakka'ya giden dört köprünün yıkıldığını söyledi. Rudskoy, bu operasyonların IŞİD'in elinde bulunan Rakka'ya ulaşımı engellediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, ABD öncülüğünde kurulan Koalisyon güçlerinin Suriye'de dört köprüyü yıkarak, IŞİD'in merkezlerinden Rakka'ya kuzey ve güneyden sağlanan ulaşımı durdurduğunu söyledi.

'ULAŞIM TAMAMEN DURDU'

Koalisyon güçlerinin Rakka bölgesinde düzenlediği hava saldırıları sonrasında dört köprüyü yıkmasıyla beraber IŞİD'in elinde bulunan Rakka kentine giden ulaşım hatlarının kesildiğini söyleyen Rudskoy, Sputnik'te yer alan habere göre, "3 Şubat'ta koalisyon uçakları, ikisi Rakka'da, ikisi de el Kalta ve el Abbara'da olmak üzere 4 köprüyü imha etti. Bu eylemlerin sonucunda, 200 bin nüfuslu Rakka'nın kuzey ve güney kesimleri arasındaki ulaşım tamamen durdu. 18 Şubat'ta Rakka'nın 60 kilometre doğusundaki Maadan'da bir köprü yıkıldı" dedi.

'TABKA BARAJI ZARAR GÖRDÜ'

Koalisyonun Rakka yakınlarında, Fırat nehri üzerinde bulunan Tabka Barajı'na yapılan operasyonu değerlendiren Rudskoy, "26 Mart'ta hava saldırıları sonucunda, barajın güney tarafında bulunan, taşmaların önlenmesi için tasarlanan iki kapak zarar gördü. Bu eylemler, büyük ölçekli bir çevre felaketine, geniş alanların sular altında kalmasına ve çok sayıda sivil kayba yola açabilir" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)