Beyaz Saray'da şüpheli paket alarmı

Beyaz Saray yakınlarında şüpheli bir paket bulundu. Beyaz Saray'a giriş ve çıkış durdurulurken, çevredeki yollar trafiğe kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Beyaz Saray yakınlarında şüpheli bir paket tespit edildi. Beyaz Saray çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı.

Beyaz Saray'ın Kuzey Bahçesi'nde şüpheli bir paket tespit edildi. Paketin bulunmasının ardından alarma geçildi. Beyaz Saray'a giriş ve çıkışlar durdurulurken ABD Gizli Servisi, Beyaz Saray'a ulaşan tüm yolları trafiğe kapattı.

ABD Gizli Servisi'nden (USSS) yapılan yazılı açıklamada, "Gizli Servis, şüpheli paketi inceliyor, güvenlik alanı oluşturuldu ve halk ile basın mensupları güvenli bir mesafeye çekildi" denildi.

'ÇANTAMDA BOMBA VAR' DEDİ

İddiaya göre, bir adam, Beyaz Saray'ın etrafındaki tellere yaklaşıp, görevlilere çantasında bir bomba olduğunu söyledi. Görevliler şahsı gözaltına aldı ve bomba imha ekipleri çantayı incelemeye aldı.

Yerel saate göre 10.25'te giriş ve çıkışlar kapatılıp alarm durumuna geçilen Beyaz Saray'ın çevresine, keskin nişancılar yerleştirildi. Beyaz Saray Basın Birimi çalışanları da, güvenlik önlemleri nedeniyle soruşturma süresince dışarı çıkamayacak. Bu sırada bir bomba imha robotu, şüpheli çantayı incelemeye gönderildi.

İlk soruşturmanın ardından, şahıs hakkında yakalama kararı bulunduğu tespit edildi.

Günlük programa göre, olaydan birkaç saat sonra Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer'ın basın toplantısı düzenlemesi planlanıyordu. (DHA)