Komşuları Ivanka Trump'tan şikâyetçi

ABD, Başkan Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump'tan rahatsız olan komşuları konuşuyor. Belediyeye mektup yazan komşular, Trump'ın kızının ailesiyle taşındığı mahallede 'park, çöp ve güvenlik' sorunu yarattığını belirtti. Bir komşu, "Geldiklerinden beri burası dingonun ahırına döndü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın yeni taşındığı 'sosyetik' mahalledeki komşuları şikâyetçi. Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner'in başkent Washington'da taşındığı mahallede yaşayanlar, huzurlarının kalmadığı gerekçesiyle belediyeye bir mektup yazdı. Öyle ki, bir komşuları "Geldiklerinden beri burası dingonun ahırına döndü" dedi.

'ÇÖP DÖKMEYİ BİLE ÖĞRENEMEDİLER'

Donald Trump'a danışmanlık yapan Trump-Kushner çifti, seçimlerden sonra üç çocuklarıyla birlikte Washington'ın lüks mahallelerinden Kalorama'da 5.5 milyon değerindeki bir eve taşınmıştı. Kalorama, esasında 'VIP' komşulara alışkın bir mahalle. Zira bir önceki ABD başkanı Barack Obama ve ailesinin yanı sıra Amazon şirketinin CEO'su Jeff Bezos da burada yaşıyor. Fakat komşuları, Trump-Kushner çiftinin yol açtığı park sorunundan çöp dökme alışkanlıklarına kadar, her şeylerinden şikâyetçi.

PARK KRİZİNE YOL AÇTILAR

Buna göre, çiftin taşınmasından bu yana zaten dar olan sokakta ciddi bir park sorunu başgöstermiş durumda. Mahallelilerin belediyeye yazdığı mektuba göre, çiftin konvoyundaki arabalar saat kısıtlaması bulunan park yerlerinden saatlerce hareket etmiyor. Çiftin evinin önüne dikilen bariyerler yüzünden yayalar da yollarını değiştirmek zorunda kalıyor.  Ivanka Trump'ın yol açtığı bir diğer şikâyet konusu da, çöp. İddiaya göre, Trump-Kushner çifti çöp arabasının geçme saatini dikkate almadıkları için evlerinin önünde sürekli çöp torbaları görülüyor.

'MAHALLEYİ MAHVETTİLER'

Aşırı miktarda güvenlik de mahalleyi rahatsız etmiş. Komşuları, Trump'ın çocuk parkına bile en az üç minibüsle gittiğini söylüyor. Mahalleliler, görülmemiş sayıda Gizli Servis üyesinin mahallede bulunduğunu, geçen herkese 'kötü kötü' bakarak huzursuzluk yarattığını da söylüyor. Çiftin karşı evinde oturan Marietta Robinson, "Taşındıkları günden itibaren burası dingonun ahırına döndü. Mahalleyi tamamen mahvettiler" dedi.

BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

Şikayet üzerine harekete geçen yetkililerse, Trump ailesinin yerleştirdiği 'park yasak' tabelalarını kaldırdı. Washington Post'a konuşan yetkililer, çiftin bu tabelalar ve yola konulan bariyerler için kendilerinden izin almadığını söyledi. (Dış Haberler)