İngiltere: Saldırı bir tür İslami terör

İngiltere, Londra'nın merkezinde düzenlenen terör saldırısının yaralarını sarmaya çalışıyor. Son olarak, Savunma Bakanı Fallon 'İslami terör' dedi... İşte son gelişmeler...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'da saldırgan dahil beş kişinin yaşamını yitirmesine, en az 40 kişinin yaralanmasına yol açan saldırının sırrı hâlâ aydınlatılabilmiş değil. Saldırıya dair ayrıntılar şöyle:

'İSLAMİ TERÖR'

  • İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon bu sabah yaptığı açıklamada "Varsayımımız, saldırının bir tür İslami terörle bağlantılı olduğu yönünde" dedi.

ALTI ADRESTE YEDİ KİŞİ TUTUKLANDI

  • İngiliz polisi dün gece biri Birmingham'da bir ev olmak üzere altı adrese baskın düzenledi. Yedi kişinin tutuklandığı açıklandı. İngiliz medyası, saldırıda kullanılan aracın Birmingham'daki evden çıktığını yazdı.

SALDIRI NASIL DÜZENLENDİ?

  • Saldırıda kullanılan Hyundai marka araç, İngiliz Parlamentosu binasına Westminster köprüsü üzerinden geldi. Köprüde hızla yol alırken kaldırıma çıkarak bir dizi yayayı ezdi; köprüden çıkar çıkmaz da parlamento binalarının Avam Kamarası'na yakın tarafında parmaklıklara çarparak durdu. Araçtan inen saldırgan parlamento binalarının bahçesine girmeden önce silahsız olan bir polisi bıçakla öldürdü. Bu sırada kendisi de vuruldu.

'BAZI YARALILARIN DURUMU KORKUNÇ'

londra 3

  • Saldırıda, polis memuru Keith Palmer ve saldırganın yanı sıra üç kişi daha hayatını kaybetti. En az 40 kişi yaralandı. Hastane kaynakları, bazı yaralıların durumunun korkunç olduğunu açıkladı. Palmer'a ilk sağlık müdahalesini Muhafazakâr Parti Milletvekili Tobias Ellwood yaptı.

FRANSIZ ÖĞRENCİLER YARALI

  • Westminster Köprüsü'nde araçla yaralanan kişilerden üçü polis, üçü de Fransız öğrenciler.

BİR KADIN KÖPRÜDEN ATLADI

  • Saldırgan araçla kaldırıma çıktığı sırada Westminster Köprüsü'nden Thames Nehri'ne atlayan bir kadın ağır yaralı olarak kurtarıldı.

'ULUSLARARASI TERÖRDEN ESİNLENDİ'

  • İngiliz polisi, saldırının 'uluslararası terörden esinlendiğini' açıkladı.

'DEMOKRASİ HEDEF ALINDI'

londra 2

  • İngiltere Başbakanı Theresa May, olağanüstü güvenlik zirvesinin ardından yaptığı açıklamada saldırıyı 'hastalıklı' ve 'ahlaksızca' diye niteledi. May, en eski yasama organlarından İngiltere Parlamentosu'na yönelik saldırının 'demokrasi, özgürlük, insan hakları, hukukun üstünlüğü' gibi değerleri hedef aldığını söyledi. İngiliz parlamentosu bugün yeniden açılıyor. Kapılar ziyaretçilere de açık.

LONDON EYE DURDURULDU

  • Saldırı sırasında, Thames Nehri'nin öteki yakasında, Westminster Köprüsü'nün diğer ayağında bulunan turistik dev dönme dolap London Eye durduruldu. Turistler döne dolabın kabinlerinde bekletildi.

KİMLİĞİ HÂLÂ AÇIKLANMADI

  • Bazı medya kuruluşları saldırganın 'Ebu İzeddin' diye bilinen aşırılıkçı Trevor Brooks olduğunu öne sürse de, bu iddia yalanlandı. Brooks, hapiste. (Dış Haberler)