Almanya Cumhurbaşkanı yemin ederken Erdoğan'a seslendi!

Almanya'nın yeni cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yemin töreni konuşmasının bir bölümünü Türkiye'ye ayırdı. Ülkenin eski dışişleri bakanı olan Steinmeier, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Sizin ve başkalarının inşa ettiğiniz her şeyi tehlikeye atıyorsunuz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin referandum sürecinde Avrupa'yla yaşadığı gerilime Almanya'nın yeni cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de dahil oldu. Steinmeier, yemin töreni konuşmasında bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek,'Türkiye'nin son yıllardaki bütün kazanımlarını tehlikeye attığını' savundu.

'İNŞASI ON YILLAR SÜREN ŞEYLER YIKILIYOR'

Steinmeier, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, sizin ve başkalarının inşa ettiğiniz her şeyi tehlikeye atıyorsunuz" dedi. Almanya cumhurbaşkanı, "Bugün Türkiye'ye baktığımızda, yıllar ve on yıllar boyunca inşa edilen her şeyin yıkılmakta olduğuna dair bir endişe duyuyoruz" diye konuştu.

'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERİN'

İki ülke arasındaki gerilimi düşürmek için inandırıcı işaretler beklediklerini dile getiren Steinmeier Erdoğan'a, "Nazi benzetmelerine son verin! Türkiye'yle ortaklık isteyen kişilerle ilişkileri kesmeyin! Hukukun üstünlüğüne, basın özgürlüğüne ve gazetecilere saygı gösterin! Ve Deniz Yücel'i serbest bırakın" diye seslendi.

'AMAÇ AKIL HOCALIĞI DEĞİL'

Kimsenin 'kibirli' davranıp Türkiye'ye 'akıl hocalığı' yapma hevesinde olmadığını da vurgulayan Almanya Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz darbe girişimini kınadığını ekledi. (Dış Haberler)