Rusya, YPG ile üs kurulacağı iddiasını yalanladı

Rusya Savunma Bakanlığı, YPG'lilere eğitim verilmesi için askeri üs kurulacağı haberlerini yalanladı. Açıklamada, Efrin'de Ateşkes İzleme Merkezi'nin şubesinin açılacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, YPG ile yapılan anlaşma çerçevesinde Efrin'de üs kurulacağı iddialarını yalanladı.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı YPG'lilerin eğitimi için askeri üs kurulacağına dair haberleri yalanladı. Bakanlık, Efrin yakınlarında YPG ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) karşı karşıya geldiği bölgede, Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi'nin bir şubesinin açılacağını belirtti.

'TÜRKİYE-RUSYA ANLAŞMASINA UYGUN'

30 Aralık 2016 tarihli Türkiye-Rusya anlaşmasına uygun olarak Rusya'nın Ateşkesi İzleme Merkezi'nin 24 saat boyunca ateşkesi gözetlediği belirtilen açıklamada, "Ateşkes ihlallerinin önlenmesi için, Halep'te Efrin yakınlarında Kürt birlikler ile Özgür Suriye Ordusu'nun karşı karşıya geldiği bölgede Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi'nin bir şubesi açılacak" denildi.

Bugün yayınlanan haberlerde, Rusya'nın Efrin'de bir askeri üs kuracağı ve YPG üyelerine askeri eğitim vereceği yazılmıştı. YPG sözcüsü Redur Xelil'in açıklamalarına dayandırılan haberlerde, Efrin'e zırhı araçlar geldiği belirtilmişti.

Rusya YPG bölgesinde üs kuruyor!Rusya YPG bölgesinde üs kuruyor!