Trump yönetiminden ilk Çin ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Çin'de Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüştü. Tillerson'un ziyareti, dışişleri bakanları seviyesinde Trump yönetiminin Çin'e yaptığı ilk ziyaret.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, göreve geldiği tarihten bu yana ilk kez Çin'i ziyaret etti. Zaman zaman ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ile gerginlikler yaşayan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ziyaret karşısında memnun kaldıklarını belirtti.

Trump'tan Çin ile ilk temasTrump'tan Çin ile ilk temas

TRUMP ÇİN'E Mİ GİDİYOR?

Donald Trump'ın henüz başkanlık koltuğuna oturmadan Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla Çin-ABD ilişkileri arasında gerilime neden olmasına karşın Tillerson'un ziyareti ile birlikte iki ülkenin arasındaki buzlar yavaş yavaş eriyor. Tillerson ve Jinpig, başkent Pekin'de basın toplantısı düzenledi. Jinping, iki ülkenin karşılıklı anlayışı ve uzlaşı ile ileride iyi bir ortak olabileceğini söyledi.

Donald Trump Çin'i kızdıracak: 37 yıl sonra bir ilkDonald Trump Çin'i kızdıracak: 37 yıl sonra bir ilk

'İŞBİRLİĞİNE DAYALI İLİŞKİLER'

Tillerson tarafından da benzer sıcaklıkta açıklamalar yapıldı. Trump'ın gelcekte Çin'i ziyaret ihtimalinin olduğunu belirten Tillerson, ABD'nin Çin ile ilişkilerini karşılıklı, işbirliğine dayalı ve çatışmacı olmadan geliştirmek istediğini belirtti. (DIŞ HABERLER)