Venezuela'da 'yasadışı brownie' gözaltıları

Ekonomik krizdeki Venezuela, ellerindeki buğdayın yüzde 90'ını ekmek yapımı için kullanma zorunluluğuna uymayan fırıncılara operasyon başlattı. Ekmek yerine lüks ürünlere öncelik vermeye devam eden dört fırıncı gözaltında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enflasyonla boğuşan Latin Amerika ülkesi Venezuela'da, buğday ve ekmek krizi 'yasadışı brownie' gözaltılarına yol açtı. Hükümetin buğday kullanımına uymadığı tespit edilen dört fırıncı tutuklandı.

Muhalefeti destekleyen şirketlerin fiyatları yukarı çektiğini savunan sosyalist hükümet, fırıncılara ellerindeki buğdayın yüzde 90'ını ekmek yapımı için kullanma zorunluluğu getirmişti. Bu düzenlemenin hayata geçirilmesi için de geçen hafta 700'den fazla müfettiş ve asker kontrol için fırınlara gönderilmişti. Devlet Başkanı Nicolas Maduro da, "Ekmek savaşlarının arkasındakiler bedel ödeyecek. Bunun siyasi baskı olduğunu söylemelerine izin vermeyin" demişti.

'TARİHİ GEÇMİŞ BUĞDAYLA BROWNIE'

Maduro'nun 'ekmek savaşları' için sahaya sürdüğü müfettişler, bu hafta yeni düzenlemeye uymayan fırıncılar olduğunu açıkladı. Ülkenin adil fiyat denetiminden sorumlu kurumunun dün medyaya gönderdiği açıklamada, iki fırıncının tatlı ekmek, jambonlu kruvasan ve diğer ürünlerde çok fazla buğday kullandıkları için gözaltına alındığı belirtildi. İki fırıncı da, tarihi geçmiş buğdayla brownie yapmaktan gözaltına alındı. En az bir fırına da 90 günlüğüne el konuldu.

Maduro'dan görüşme talep eden Fırıncılar Birliği'yse, çok sayıda işletmenin daha yüksek fiyatlı ürünler satmadan ayakta kalamayacağını savunuyor. Birlik, ülkedeki buğday kıtlığından hükümeti sorumlu tutarak, işletmelerin yüzde 80'inin stoklarının tükendiğini belirtti. (Dış Haberler)