Trump, Merkel'in elini sıkmadı

ABD Başkanı Trump ve Almanya Başbakanı Merkel, bir araya geldi. Görüşme öncesinde Merkel'in elini sıkarak poz vermesi teklif edilen Trump, tepki vermeyerek basın mensuplarına bakmayı sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşme öncesinde basın mensupları Trump'a, Merkel'in elini sıkarak poz vermesini teklif etti. Ancak Trump, tepki vermeyerek basın mensuplarına bakmaya devam etti. Trump'ın teklifi duymadığı mı yoksa duymazdan mı geldiği bilinmiyor. Yaşananlar tartışmalara neden olurken, Trump'ın bu hareketi tepki olarak yaptığı iddia edildi.

Görüşmenin ardından Merkel ve Trump ortak basın toplantısı düzenledi. ABD Başkanı Trump, güvenlik ve barış konusunda Almanya ile çok fazla ortak yönleri olduğunu söyledi. Trump, ABD sanayi üretimini güçlendirmek ve bu konuda kadınların gücünü de artırmaya odaklanmak istediklerini belirtti.

NATO üyesi ülkelerin daha fazla maddi katkıda bulunması gerektiği görüşünü Merkel'le paylaştığını aktaran Trump, NATO'yu, Afganistan ve Ukrayna konularındaki faaliyetlerini desteklediği için Merkel'e teşekkür etti.

Merkel'le ticari konuları da görüşeceklerini dile getiren Trump, "tüm vatandaşlarının maddi güvence içinde olduğu bir geleceği beraber kurabileceklerini" söyledi.(DHA)