Peru'da sel felaketi: Çamur deryasından canlı çıktı

Peru'da yaşanan sel felaketi sebebiyle çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. 32 yaşındaki bir kadının yaşam mücadelesi kameralara yansıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peru'nun başkenti Lima'da iki gündür devam eden gelen sel felaketinde 8 köyde 30 ev yıkıldı. Orduya bağlı arama kurtarma ekipleri 123'ü çocuk olmak üzere 200 kişiyi helikopterlerle kurtardı. Sel felaketine 32 yaşındaki Evangelina Chamorro'nun yaşam mücadelesi damga vurdu.

Evangelina Chamorro sel başlamadan önce iki kızını okula yeni bırakmıştı ve domuzlarını besliyordu. Chamorro ve kocası sel felaketi ilk başladığında bir ağaca tırmandılar ama üstüne çıktıkları ağacın dalı kırıldı. Bir süre kocasının elini tutan Chamorro, uzun süre dayanamadı ve çamur, moloz yığınları ve çiftlik hayvanlarının dahil olduğu akıntıya sürüklendi. Chamorro'nun nihayet bir köprüye tutunduğu ve kalas yığınlarından kendini yukarı çekmeyi başardığı an amatör kameralara takıldı. Karaya vardığında yığılıp kalan  Chamorro'nun sadece az sayıda hafif yarası vardı. Bu yıl sağanak yağışlar, fırtınalar ve sel felaketlerinde 62 kişi öldü, 12 bin ev yıkıldı. (Dış Haberler)

Etiketler Peru sel afet