'Kaya'nın korumaları silah sorusunu yanıtlamadı'

Bakan Kaya'nın Hollanda'da 'istenmeyen kişi' sayılıp sınırdışı edilmesiyle sonuçlanan olaylar zinciri hakkında yeni bir iddia var. Buna göre, Kaya'nın Rotterdam'a gidişi hakkında yazılı bilgi verilmedi, bakanın korumaları da 'Üzerinizde silah var mı?' sorusun ısrarla yanıtlamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam'daki Türkiye Başkonsolosluğu'na girmesine izin verilmeyen gece hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Hollanda bakanlarına ziyaret için gerekli yazılı nota bildirimi yapılmadı.

Deutsche Welle Türkçe'nin Alman kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Kaya’nın ziyareti için gerekli yazılı nota bildirimi olmaması nedeniyle, bakan korumaları ve taşıdıkları silahlara dair iletilmesi gereken bilgiler de Hollanda'ya aktarılmadı. Alman kaynaklar, Kaya’nın korumalarının Hollanda polisinden gelen "Üzerinizde silah var mı?" sorusunu da ısrarla yanıtlamadığını savundu. Haber, o gece yaşananlarla ilgili Hollanda makamları tarafından diğer Avrupa ülke başkentlerine yapılan bilgilendirmeye dayandırıldı. Alman kaynaklar, benzer bir olayın Almanya’da tekrarlanması olasılığını önlemenin öncelik olduğunu belirtti.

'VUR' EMRİ VERDİĞİNİ KENDİSİ AÇIKLAMIŞTI

Rotterdam Beledeiye Başkanı Ahmed Abutalip, Türkiye Başkonsolosluğu'nun kendilerine Kaya'nın gelip gelmeyeceğine konusunda kendilerine yalan söylendiğini savunmuştu. Abutalip, "Bir sürü koruma vardı ve biz onların silahlı olup olmadığını bilmiyorduk. Bu da bizim özel birimlerimizi getirmemize neden oldu. Böylece olası bir temasta bizim üstün olduğumuzdan emin olmak için ateş açma izni verilmişti" demişti. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Rotterdam Belediye Başkanı: Bakanın konvoyu için 'vur' emri verdimRotterdam Belediye Başkanı: Bakanın konvoyu için 'vur' emri verdim

Rotterdam Belediye Başkanı: Bize yalan söylendiRotterdam Belediye Başkanı: Bize yalan söylendi