Almanya'dan Türkiye'ye 'provokasyon' suçlaması

Almanya İçişleri Bakanı De Maiziere'den Türkiye'ye suçlama: Geri Kabul Anlaşması için yalvarmamızı bekliyorlar... Karşımızda, görünüşe göre referandumu kazanmakta zorlanan bir Türkiye hükümeti var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yaşanan kriz karşısında mülteci anlaşmasını iptal edebileceğine dair açıklamaları Almanya'nın tepkisini çekti. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye hükümetini Avrupa'yla gerilimi referandum için kullanmakla suçlayarak, anlaşma konusunda 'Türkiye'ye yalvarmayacaklarını' söyledi.

De Maiziere, "Türkiye'den çok fazla yorum duyuyorum ve bir şekilde bizim bu anlaşma için onlara yalvarmamızı bekliyorlar. Bir anlaşma var ve biz buna bağlıyız. Türkiye'nin de böyle yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Alman hükümet sözcüsü, Türkiye hükümetinin mağdur gibi görünmeye çalıştığını ve bir yanıt almak için provokasyona başvurduğunu savunarak, "Karşımızda, görünüşe göre referandumu kazanmakta zorlanan ve Avrupa'yla sözde ihtilaf gibi başka konuları politikalarına verilen onayı artırmak için kullanan bir Türkiye hükümeti var. Bu, provokasyon demek" diye konuştu. (Dış Haberler)

Çavuşoğlu'ndan AB'ye vize resti!Çavuşoğlu'ndan AB'ye vize resti!