Hollanda Başbakanı'na tebrik yağıyor

Avrupa, aşırı sağcı Geert Wilders'in Hollanda seçimlerindeki hezimetiyle rahat nefes aldı. Seçimin kazananı olan Başbakan Rutte'ye AB çapından tebrik mesajları geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin son diplomatik krizle yakından tanıdığı Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin genel seçimlerden birinci çıkması ve aşırı sağcı Geert Wilders'in tahminlerin altında kalması Avrupa'yı rahatlattı. Rutte'ye kıta çapından tebrik yağarken, piyasalar da yükselişe geçti.

RUTTE: YANLIŞ POPÜLİZME 'HAYIR' DENDİ

Rutte'nin kendisi "Brexit ve Amerikan seçimlerinin ardından, Hollanda halkı bir diğer ülkenin yanlış popülizmin domino taşının düşmesine 'hayır' dedi" ifadelerini kullanırken, Hollanda başbakanına gelen tebrik mesajlarının içeriği de şöyle oldu:

Hollanda seçimlerini Başbakan Rutte kazandıHollanda seçimlerini Başbakan Rutte kazandı

'CİDDİ SİYASETİN ZAFERİ'

Danimarka Başbakanı Lars Løkke Rasmussen, seçimleri 'ciddi siyasetin zaferi' ifadesiyle değerlendirdi.

'BAŞKALARINA SAYGI İÇİN EN GERÇEK YANIT'

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande resmi tebrik mesajında "Açıklık, başkalarına saygı ve Avrupa'nın geleceğine dair inanç, dünyayı sarsan milliyetçi içgüdülere ve tecrid yanlılığına verilecek en gerçek yanıt" dedi. Hollande seçimleri, 'aşırılıkçılığa karşı net bir zafer' diye niteledi.

MERKEL: İPLE ÇEKİYORUM

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Sizinle dost, komşu ve Avrupalılar olarak birlikte çalışmayı iple çekiyorum" açıklaması yaptı.

'SEÇMEN SORUMLU DAVRANDI'

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, 'Rutte ve Hollanda halkını sorumluluk gösterdikleri' için tebrik etti. (Dış Haberler)

Hollanda'da Yeşiller sürpriz yapabilirHollanda'da Yeşiller sürpriz yapabilir

Hollanda'nın esas kazananı YeşillerHollanda'nın esas kazananı Yeşiller