Almanya'da yabancı politikacılar için ikinci yasak kararı

Saarland eyaletinin ardından Saksonya Anhalt eyaleti de yabancı politikacıların seçim çalışmalarına izin vermeyeceğini açıkladı. Saksonya Anhalt Başbakanı Reiner Haseloff, "Politikalarımızı Nazi Almanyası ile kıyaslar ve seçim çalışması yapmaya kalkarlarsa, o zaman hoş geldiniz diyemem" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da Saarland eyaletinin ardından, Saksonya Anhalt eyaleti de yabancı politikacılar için yasak kararı aldı. Saksonya Anhalt Başbakanı Haseloff, "Politikalarımızı Nazi Almanyası ile kıyaslar ve seçim çalışması yapmaya kalkarlarsa, o zaman hoş geldiniz diyemem" dedi.

Bild gazetesine konuşan Saksonya Anhalt Başbakanı Reiner Haseloff, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi eyaletinde seçim mitingi yapmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkileri görüşmek üzere Almanya'ya gelmesi için herhangi bir engel bulunmadığını belirten Haseloff, "Ancak politikalarımızı Nazi Almanyası ile kıyaslar ve seçim çalışması yapmaya kalkarlarsa, o zaman hoş geldiniz diyemem" şeklinde konuştu.

EYALETLERDE PLANLANMIŞ BİR ETKİNLİK YOK 

Yasak kararlarına rağmen Saarland ve Saksonya Anhalt eyaletlerinde, Türkiye'den kökenlilerin az olması nedeniyle planlanmış bir etkinlik yok. Federal İçişleri Bakanlığı da, Türkiyeli politikacılar tarafından Saksonya Anhalt'ta planlanmış bir toplantı olmadığını açıkladı.

Saarland Başbakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Türkiye'nin iç politik meselelerini Almanya'ya taşımamalarını istemişti. Kramp-Karrenbauer, Oturum Yasa'na dayanarak, "barışçıl ortak yaşamı tehlikeye düşürebilecek" siyasi faaliyetleri yasaklayacaklarını söylemişti. (DHA)