Wilders'in hemşerileri ne diyor?

Hollanda seçimlerinde oy verme işlemi bu sabah başladı. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV)'nin lideri Geert Wilders'in doğup büyüdüğü Venlo kentinde vatandaşlar 'hangi partiye oy vereceklerini' anlattılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda, Avrupa'da bu yıl içinde yapılacak seçimlerden ilki için sandık başına gidiyor.

Rheinische Post gazetesi, göç ve İslam karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV)'nin lideri Geert Wilders'in doğduğu kent olan Venlo'da vatandaşlara kime oy vereceklerini sordu.

WILDERS'IN DOĞDUĞU KENTTE HOLLANDALILAR NE DİYOR?

rol Roland Geerters

Sokakta soruları yanıtlayan vatandaşlardan Roland Geerters "Ben Yeşiller Partisi'ne oy vereceğim. Wilders'in başında olduğu Özgürlük Partisi, Hollanda'nın 'Pegida'sı gibi" dedi. Adını vermeyen bir başka Hollandalı ise, "Oy vermeye gitmeyeceğim ama gitseydim Geert Wilders'e oy verirdim. Göçmenlerle bir sorunum yok ama ülkemizin ve kültürümüzün değerleri korunmalı" şeklinde konuştu.

"Geert Wilders'in nefret söylemlerinden başka bir şey yapabileceğini düşünmüyorum. Onun söylemleri korkakça ve hiçbir çözüm ortaya koymuyor. Özellikle mültecilerle ilgili konuştuğunda, ona hak veren insanların olmasını utanç verici buluyorum... Bu insanlar nereye gitsinler? Onları denizlerde ölüme mi terk edelim?" diyen bir diğer seçmense 'Sosyalist Parti'ye oy vereceğini' belirtti.

hnn "Geert Wilders'in nefret söylemlerinden başka bir şey yapabileceğini düşünmüyorum."

Venlo'da bir kitapçı dükkanı bulunan Astrid Birsak 'Yeşiller Partisi'nin genç lideri Jesse Klaaver'e şans vereceğini' söylerken, genç bir anne olan Hanneke Brands 'Wilders'le ilgili hiçbir şeyi sevmediğini ve Sosyalist Parti'ye oy vereceğini' anlattı.

Geert Wilders 2010'daki seçimlerde yüzde otuz oy alabildiği, doğup büyüdüğü şehir olan Venlo'da, 2012'de gidilen erken seçimlerde yüzde onluk bir oy kaybına uğramıştı.

BİRÇOK HOLLANDALI KARARSIZ 

Hollanda'da I&O'nun yaptığı son araştırmalara göre, 'bu haftanın başına dek halkın yüzde yetmişi hangi partiye oy atacağı konusunda' kararsızdı.

holl

Seçimlerde Başbakan Mark Rutte'nin lideri olduğu Halkların Özgürlük ve Demokrasi Partisi (VVD) yaklaşık yüzde 18'lik oyla ilk sırada yer alırken, Geert Wilders'in liderliğindeki göç ve İslam karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) ikincis sırada yer alacak. Demokratlar 66 (D66) ve Yeşiller Partisi'nin ise yaklaşık yüzde on üçer oy alacağını düşünülüyor.

Hollanda'da Yeşiller sürpriz yapabilirHollanda'da Yeşiller sürpriz yapabilir

Wilders'in hemşerileri ne diyor?Wilders'in hemşerileri ne diyor?

Yıldırım: Hollanda özür dilediYıldırım: Hollanda özür diledi

Hollanda: Çavuşoğlu tehdit etti, Kaya haber vermediHollanda: Çavuşoğlu tehdit etti, Kaya haber vermedi