Teksas'ta erkek mastürbasyonu için yasak teklifi

Kürtajın engellenmesi için katı önlemler alınan ABD'nin Teksas eyaletinde bir Demokrat siyasetçi, mastürbasyon yapan erkeklere ceza verilmesi için yasa teklifi hazırladı. Teklif yasalaşırsa mastürbasyon yapan erkekler her sefer için 100 dolar ceza ödeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin Teksas eyaletinde, kürtaj karşıtı yasaların giderek sertleştirilmesine tepki gösteren Demokrat siyasetçi Jessica Farrar, bir kanun teklifi sundu.

Sputnik'in haberine göre Farrar’ın hazırladığı teklif, mastürbasyon yapan erkeklerin her sefer için 100 dolar para cezasına çarptırılmasını içeriyor. Farrar’a mastürbasyonun da kürtaj gibi doğmamış çocuğa karşı eylem sayılması gerektiğini savunuyor.

TEKLİFTE VIGARA DA VAR

Teklifte ayrıca, kolonoskopi ve vasektomi operasyonu geçirmek isteyen ya da eczaneden Viagra alan erkekler için 24 saatlik bekleme süresi de öngörülüyor.

Hazırladığı teklifle ilgili Farrar, konuyla ilgili CNN’e konuştan Farrar, kadınların 20 haftadan uzun hamileliklerini sonlandırmasını yasayla engelleyen ve kürtaj yapılan kliniklerde çalışmaya kısıtlama getiren Teksas yönetiminin tavrını eleştirdi. Farrar “Teksas’ın kadınlara ne yaptığına bir bakalım. Erkekler de kadınlarla aynı müdahalelerden geçseydi ne olur?” ifadelerini kullandı.

Teksas, 2013 yılında kabul edilen yasal düzenlemeyle 20'nci haftadan itibaren hamileliğin sonlandırılmasını yasaklamış ve kürtaj kliniklerinin günlük hizmet verebileceklerine dair lisanns istenmesine karar verilmişti.

Eyalette 2010 ila 2014 yılları arasında doğuma bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybeden kadınların sayısı iki katına çıktı.