Almanya Maliye Bakanlığı'nda bombalı paket

Almanya Maliye Bakanlığı'nın posta bölümünde içinde patlayıcı olan paket bulundu. Bakanlık binası tahliye edilirken, patlayıcı poligona götürülerek etkisiz hale getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Maliye Bakanlığı'nın posta bölümünde şüpheli bir pakete rastlanınca bomba uzmanları çağrıldı. Sputnik'in Alman Bild gazetesinden aktardığına göre bakanlığa gelerek inceleme yapan bomba uzmanları, pakette patlayıcı olduğunu tespit etti.

Bu tespitin ardından personel binadan tahliye edilirken uzmanlar patlayıcıyı röntgen cihazıyla taradı. Ardından patlayıcı, paketle birlikte Grunewald poligonuna götürülerek etkisiz hale getirildi.

Şüpheli paketin sabah saat 9'da Almanya Maliye Bakanlığı posta dairesi çalışanları tarafından bulunduğunu belirtildi.

BOMBA PAKETİNİN ATİNA'DAN GELDİĞİ DOĞRULANDI

Yunan polisi sabah saatlerinde Almanya Federal Maliye Bakanlığı binasına gönderilen bomba paketinin Atina'dan gönderildiğini doğruladı. Alman Maliye Bakanı Wolfgan Schauble'ye gönderildiği bildirilen ve patlayıcı içeren paketin, Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi'nin Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis'in adıyla gönderildiği açıklandı. Gönderenin adresi olarak da Georgiades'in bürosunun adresi yazıldı.

Bu sabah kitap dükkânına bombalı saldırı düzenlenen Georgiadis, Twitter hesabına "Maalesef duyduğunuz haber doğru. Hiç de komik değil. Artık iktidar karşıtlarının hedefi oldum" mesajını attı.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre piroteknik imalatında kullanılan hızlı patlayıcı karışımı içermekteydi ve açıldığı durumunda can kaybına ve büyük hasarlara neden olabilecekti. (DIŞ HABERLER)