AB'den Nazi benzetmesine 'baba' tepkisi

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizle ilgili açıklama yapaın AB Komisyonu Başkanı Juncker, Nazilerin babasını zorla askere aldığını söyledi; böyle bir kıyaslamanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizle ilgili açıklama yaptı. Juncker, "Türkiye tarafından Hollanda ile ilgili yapılan açıklamayı görünce utanç duydum. Nazi kıyaslamasının yapılması, AB'den uzaklaşmak, AB'ye girmek istememektir" dedi.

AB'den 'Hollanda' açıklamasıAB'den 'Hollanda' açıklaması

'KABUL EDİLİR BİR KARŞILAŞTIRMA DEĞİL'

Avrupa Parlamentosu (AP) oturumunda konuşan Juncker, sözlerine Hollanda ile yaşanan gerilimin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetten isimlerin yaptığı 'Nazi' benzetmesine değinerek başladı: "Türkiye tarafından Hollanda ile ilgili yapılan açıklamayı görünce utanç duydum. Hollanda hükümeti ile Nazi hükümeti benzetmesi asla kabul edilir bir karşılaştırma değildir" dedi.

'BABAMI ZORLA ASKERE ALDILAR'

Kendi ülkesi Lüksemburg'un zamanında Nazi işgalinde olduğunu söyleyen Juncker, "Benim babam zorla Alman ordusuna alındı üç erkek kardeşiyle beraber. Eğer o zamanlarla günümüz zamanları arasında bir benzetme yapılacaksa bu kesinlikle kabul edilemez bir durumdur ve bu kıyaslamayı yapan Avrupa ile arasına mesafe alıyor, AB'ye girmeyi denemek istemiyor demektir." dedi. (DIŞ HABERLER)

Hollanda: Çavuşoğlu tehdit etti, Kaya haber vermediHollanda: Çavuşoğlu tehdit etti, Kaya haber vermedi

Yıldırım: Hollanda özür dilediYıldırım: Hollanda özür diledi

Hollanda'da Yeşiller sürpriz yapabilirHollanda'da Yeşiller sürpriz yapabilir

Wilders'in hemşerileri ne diyor?Wilders'in hemşerileri ne diyor?