Jirinovski'den Erdoğan'a tam destek

Rus lider Vladimir Jirinovski: "Erdoğan'ın kesinlikle yanındayım. Avrupa Birliği Türkiye'yi kandırıyor, para da vermiyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aşırı milliyetçi söylemleriyle gündeme gelen Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa'ya yönelik sert eleştirilerini destek verdi. Jiriniovski, "Erdoğan haklı. Hollanda ve Almanya cezalandırılmalı" dedi.

Sputnik'in haberine göre Rusya parlamentosu alt kanadı Duma'da konuşan Jirinovski şu ifadeleri kullandı: "Onlar bizim milletvekillerimize de vize vermiyor, bu ne rezalet! Ülkelerini kapattılar! Nazi Almanyası'nda kapılar açıktı. Bugün ise orada kimin gelip gelmeyeceğini dikte ediyorlar. Geçenlerde Almanya, milletvekillerimiz Lebedev ve Degtyarev'e vize vermeyi reddetti. Onlara kısıtlama politikalarından dolayı ceza vermek lazım."

'AB TÜRKİYE'Yİ KANDIRIYOR PARA DA VERMİYOR'

Jirinovski sözlerine şöyle devam etti: "Erdoğan'ın kesinlikle yanındayım. Erdoğan, Suriyeli sığınmacıları barındırmayı sona erdirme hakkına sahip. Gitsinler istedikleri ülkelere, Almanya, Hollanda, Fransa'ya. Üstelik Avrupa Birliği Türkiye'yi kandırıyor, para da vermiyor."

...

132