Trump, Zarrab davasına bakan savcıyı istifaya çağırdı

Donald Trump dün yaptığı açıklamayla Obama döneminde atanan 46 savcının istifasını istedi. Bu savcılar arasında Reza Zarrab davasına bakan Preet Bharara da var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trump yönetimi dün yaptığı açıklamayla, Obama döneminde göreve atanan ve aralarında Reza Zarrab'ın dosyasına da bakan Preet Bharara'nın da olduğu 46 savcının istifasını istedi. Zarrab, “kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delme” suçlamaları ile New York’ta tutuklu olarak yargılanıyordu.

Amerikan New York Times gazetesinin aktardığna göre Adalet Bakanlığı Sözcüsü Sarah Isgur Flores konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Önceki geçiş dönemlerine benzer şekilde, daha önceki yönetimin atadığı çok sayıda savcı görevlerinden ayrıldılar. Adalet Bakanı, eksiksiz bir geçişi sağlamak için, şimdi kalan son 46 savcıdan da istifalarını sunmalarını istedi.”

ABD’deki hükümet değişikliklerinin ardından savcılara yapılan istifa çağrısı, alışıldık bir durum. Ancak Donald Trump, Kasım ayında başkan seçildikten sonra Bharara’dan görevde kalmasını istemişti. Dünkü istifa emri ise şaşkınlıkla karşılandı. Bharara’nın ofisinden ise henüz açıklama yapılmadı.