'TSK Menbic'de Suriye ordusunu vurdu'

Türkiye'nin Menbic'de Suriye ordusunu vurduğu öne sürüldü. İddiaya göre, ölü ve yaralılar var...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın El Bab'dan sonra hedef gösterdiği ve YPG'nin bazı köyleri Suriye ordusuna devrettiği Menbic'te, TSK'nin Suriye askerlerini hedef aldığı öne sürüldü. Suriye devlet ajansı SANA'da yer alan habere göre, dün meydana gelen saldırıda ölü ve yaralılar var.

SANA'ya konuşan bir askeri kaynak, 'Türkiye rejimi güçlerinin, Halep kırsalındaki Menbic'te Suriye Ordusu ve onu destekleyen güçlerin mevzilerini roket ve havan topuyla hedef aldığını' savundu. Kaynağın iddiasına göre, sınır muhafızlarına yönelik saldırıda 'ölen ve yaralananlar var'. Devlet ajansına konuşan kaynak, 'Türkiye'nin saldırganlığının, Suriye ordusunun kaydettiği başarı ve ilerlemeyi durdurmayı amaçladığını' savundu.

Türkiye'nin Menbic'den çekilmesini istediği YPG, kentin batısındaki bazı köyleri Suriye ordusuna devretmişti. Menbic'de şu an ağırlığını YPG'nin oluşturduğu SDG, Suriye ordusu, Rus ve Amerikan askeri bulunuyor. (Dış Haberler)

Patrick Cockburn: Menbic satrancında amaç, Türkiye'yi dışlamakPatrick Cockburn: Menbic satrancında amaç, Türkiye'yi dışlamak

ABD'den Türkiye'ye: Menbic'de ortak hedef IŞİDABD'den Türkiye'ye: Menbic'de ortak hedef IŞİD

'SDG Menbic'in batısını Esad'a teslim ediyor''SDG Menbic'in batısını Esad'a teslim ediyor'

SDG, YPG, ENKS, KDP... Suriye-Irak sözlüğü!SDG, YPG, ENKS, KDP... Suriye-Irak sözlüğü!

Etiketler Suriye Menbiç YPG Esad