McCain: Türkiye ve Kürt güçler arasında tren kazası olabilir

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı McCain, Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel’e, Rakka operasyonu çerçevesinde Türkiye ve Kürt güçler arasında çatışma çıkabileceği uyarısında bulundu. McCain, “Erdoğan’ın bu konuda (PYD) ne kadar ciddi olduğunun anlaşıldığından emin değilim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Rakka operasyonunda Türkiye ve Kürt güçler arasında çatışma çıkabileceği endişesini taşıdığını söyledi. McCain, senatörlerin sorularını yanıtlayan Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel'e, Suriye'deki Kürt güçlerle Türkiye arasındaki gerilime ilişkin düşüncelerini iletti.

Rakka operasyonu çerçevesinde Türkiye ve Kürt güçler arasındaki gerilimin 'bir tren kazası yaratabileceği' uyarısında bulunan McCain, "Türkiye ve Kürt güçler, Rakka'nın ele geçirilmesi doğrultusunda ABD ile birlikte çalışmak yerine birbirleriyle savaşabilir" dedi.

'ERDOĞAN'IN CİDDİYETİ ANLAŞILDI MI?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD liderliğindeki koalisyon tarafından IŞİD'e karşı desteklenen Kürt güçleri Türkiye'deki PKK ile bağlantılı gördüğünü hatırlatan McCain, ABD'nin Kürt güçleri Rakka operasyonundaki en etkili unsur olarak gördüğünü söyledi.

"Bir şeyler değişmezse, burada bir tren kazası seziyorum" diye McCain, "Erdoğan'ın ne kadar ciddi şekilde Kürtleri bir tehdit olarak gördüğünün anlaşıldığından emin değilim" diye konuştu.

VOTEL: DİYALOG VE BİLGİYLE ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Komutan Votel ise ABD'nin Türkiye'ye karşı ittifaklar kurmadığını söyledi ve Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu ve kaygılarının anlaşıldığını belirtti.

Votel bu gerilimi, bir NATO üyesiyle uzun vaadeli ilişkilere zarar vermeden ve IŞİD'e karşı ortaya konan alternatif yolları ele alarak, diyalog ve bilgiyle çözmeye çalıştıklarını ifade etti.