'Trump rasyonel karar alamaz'

ABD'nin saygın üniversitelerinde görev yapan iki psikiyatri uzmanı, "Trump'ın halk için tehlike arz ettiğini" söylüyor. Uzmanlar, Trump'ın "gerçeklerle bağlarının kopuk olduğunu" savunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Harvard ve Columbia Üniversitesi'nden iki psikiyatri uzmanı, "ABD başkanı Donald Trump'ın halk için tehlikeli olduğunu ve halk için tehlike arz ettiğini" söyledi. Harvard Üniversitesi'nden Judith Herman ve Columbia Üniversitesi'nden Robert Lifton, New York Times gazetesine yazdıkları bir mektupta, "Oturduğumuz yerden teşhis yapmak gibi bir derdimiz yok ama Trump'ın bir krizle karşı karşıya kaldığında rasyonel bir karar alabileceğini düşünmüyoruz. Trump'ın sahip olduğu askeri yetkiler hepimizi tehlikeye atıyor" diyor.

PSİKİYATRİSTLERDEN VEKİLLERE ÇAĞRI

Psikiyatri uzmanları Herman ve Lifton seçilmiş vekillere  tehlike arz eden devlet başkanından halkı korumak için harekete geçmeleri için çağrı yaptı. Uzmanlar, Trump'ın Obama'nın seçim döneminde kendisini dinlettiğine dair iddialarının ışığında ABD başkanının fantezi ve gerçeği ayırt edemediğine ve fantezileri yalanlandığında ise öfke patlamaları yaşadığına dikkat çekti. İki akademisyen, Trump'ın aralıksız olarak, elle tutulur hiçbir delile dayanmadan paranoid komplo teorilerine  başvurduğunu iddia etti. Şubat ayında 35 akıl sağlığı uzmanı gene New York Times'a  Trump'ın davranışlarının ciddi bir duygu durum bozukluğunun göstergesi olduğunu ve bu durumun kendisinin başkanlık için yetersiz olduğunu ortaya koyduğunu yazmıştı.

Eski ABD başkanı Barack Obama'nın ve Demokrat Parti 'nin seçimlere Rus müdahalesini gündeme getirmesinin ardından Donald Trump da kutsal, dokunulmaz seçim döneminde Obama'nın da kendisini dinlettiğini iddia etmişti. Donald Trump bunun eski başkanlardan Richard  Nixon'un devrilmesine sebep olan Watergate skandalıyla eş değer olduğunu ifade etmişti. The Independent'ın haberine göre Trump Twitter'da Obama'nın kötü ve/veya 'hasta ruhlu' olduğunu iddia etmişti. Harvard'da hukuk profesörü olan Noah Feldman ise Trump'ın iddialarının yalan olduğu kanıtlanırsa kendisi hakkında soruşturma açılabileceğini söylüyor.