İranlı Bakan: Savunmamızdan şüphelenseler saldırırlardı

İran Savunma Bakanı, İsrail ve ABD, İran'ın savunma sistemlerinden şüphelenseydi, daha önceden kendilerine saldırmış olacaklarını söyledi . Bakan, "İran'ın askeri savunma sistemleri saldırgan ülkeleri hazırlıksız yakalayabilecek durumdadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehqan, İran'ın savunma sistemlerine dair açıklama yaptı. Dehqan, kendilerine yönelik yapılacak olası saldırılarda, İran'ın saldırgan ülkeleri hazırlıksız yakalayabilecek savunma sistemleri ile karşılık verebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

İran: Türk yetkililer asla Şam'da namaz kılamayacakİran: Türk yetkililer asla Şam'da namaz kılamayacak

Tahran merkezli PressTV'de yer alan habere göre İran'ın savunma sistemlerini değerlendiren Dehqan, "Geliştirdiğimiz savunma sistemleri, olası bir saldırı durumunda İran'ın düşmanlar tarafından hazırlıksız yakalanmasını engelleyecek" dedi ve ekledi "İran'ın askeri savunma sistemleri saldırgan ülkeleri hazırlıksız yakalayabilecek durumdadır."

ABD'de Obama yönetiminin yerini İran konusunda sert açıklamalarıyla bilinen Donald Trump'a devretmesi ile beraber iki ülke arasında gerginlik son yılların en üst seviyesinde. Dehqan, İsrail ve ABD, eğer İran'ın savunma sistemlerinden şüphelenseydi, daha önceden kendilerine savaş açarlardı dedi.

İran'da tatlı-sert kutlamaİran'da tatlı-sert kutlama

'ACEMİ HAREKETLER, GERGİNLİĞİ KÖRÜKLER'

İran Devrim Muhafızları deniz kuvvetleri Amirali Mehdi Haşemi, Birleşik Krallık ve ABD deniz  kuvvetleri gemilerinin, uluslararası karasularından gelerek Hürmüz Boğazında görevde olan İran gemilerine 550 metre kadar yaklaştıklarını söyledi. Haşemi, olayı "Böyle amatörce hareketler gerginliğin alevlerini körükler ve telafisi olmayan sonuçlara yol açabilir" sözleri ile yorumladı. (DIŞ HABERLER)

Trump'ın yeni hedefi, İran'ın en güçlü kurumuTrump'ın yeni hedefi, İran'ın en güçlü kurumu