Donald Tusk yeniden AB Konseyi Başkanı seçildi

Donald Tusk, yeniden AB Konseyi Başkanı seçildi. Tusk'un seçime sadece ülkesi Polonya karşı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Donald Tusk, yeniden Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığı'na seçildi. Tusk'un seçilmesine sadece ülkesi Polonya'nın itiraz etti.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, bir dönem daha bu görevi yürütecek. Tusk'un görevine devam etmesine 28 AB ülkesinden 27'si destek verdi. Tek itiraz ise Tusk'un ülkesi Polonya'dan geldi. Tusk, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Polonya'da iktidarda bulunan Hukuk ve Adalet Partisi Sözcüsü Beata Mazurek ise kararı eleştirdi.

Tusk'un seçilmesine karşı çıkan Polonya, bu görev için başka bir isim önermişti. Polonya'nın bu tutumunun arkasında, 2001'de yaşanan uçak kazası olduğu iddia ediliyor.

Hukuk ve Adalet Partisi’nin lideri Jaroslaw Kaczynski'nin ikiz kardeşi ve eski Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski, uçak kazasında hayatını kaybetti. Kaczynski, kardeşinin ölümünden dönemin Polonya Başbakanı Donald Tusk'u sorumlu tutuyor. Kaczynski, uçağın Rusya tarafından düşürüldüğünü iddia etmişti.

Polonyalı ve Rus yetkililerin yaptığı ortak soruşturmanın ardından ise, kazanın pilot hatası nedeniyle yaşandığı açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Polonyalı AB başkanını Polonya vurduPolonyalı AB başkanını Polonya vurdu