SDG: Rakka'ya ilerlemeye devam

Türkiye'nin YPG yerine yer almak istediği Rakka operasyonu sürüyor. Ağırlığını YPG'nin oluşturduğu ve Rakka'yı üç koldan kuşattıklarını duyuran Suriye Demokratik Güçleri, kente daha da yaklaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağırlığını YPG'nin oluşturduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin, Rakka çevresinde IŞİD'e karşı yürüttüğü 'Fırat'ın Gazabı' operasyonu sürüyor. Rakka'yı dün üç koldan kuşattığını duyuran SDG, kente daha da yaklaşmayı hedeflediklerini duyurdu.

SDG sözcüsü Talal Silo, "Cephe hatları henüz kente ulaşmadı, hâlâ kırsal bölgelerde. Operasyon, kentin dışarıyla bağlantısı tamamen kesilene dek sürecek" dedi. Silo, bazı noktalarda kent merkezinden hâlâ 20 kilometre kadar uzakta oldularını ekledi.

Kasım 2016'da başlayan Fırat'ın Gazabı Harekâtı, ilk aşamalarında Rakka'nın kuzey ve batısını, ikinci aşamada da doğusunu hedef almıştı. SDG dün, kentin doğudaki Deyrülzor'la kara yolu üzerinden kalan tek bağlantısını tamamen kestiklerini, IŞİD'in sadece güneyde Fırat Nehri üzerinden kaçabileceğini duyurmuştu. (Dış Haberler)

SDG: Rakka kuşatıldıSDG: Rakka kuşatıldı

Selvi: Ankara'nın Rakka umudu azaldı, ibre YPG'ye kaydıSelvi: Ankara'nın Rakka umudu azaldı, ibre YPG'ye kaydı