Filistinli aktivist, ev baskınında öldürüldü

İsrail askerleri Ramallah'ta Filistinli aktivist ve yazar Basil el Arac'ı ev baskınında öldürdü. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, saldırının Filistin yönetiminin kontrol alanında yapılmasını kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistinli aktivist ve yazar Basil el Arac Filistin yönetiminin kontrolünde bulunan Ramallah'ta İsrail ordusunun evine düzenlediği basın sonucunda öldürüldü. İsrail ordusu Arac'ın kendilerine ateş açtığını savundu.

'EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI'

Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki evine İsrail askerlerinin düzenlediği operasyon sonucunda 31 yaşındaki Arac hayatını kaybetti, üç Filistinli yaralandı. Arac'ın kendilerine ateş açtığını savunan İsrail ordusu olay hakkında, "Silahlı eylem hazırlığında olan terörist, güvenlik güçlerine ateş açmasından sonra öldürüldü" dedi.

FİLİSTİN YÖNETİMİNE TEPKİ

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) öldürülen Arac hakkında yayınladıkları açıklamada, "Basil el Arac, Siyonist işgal güçleri tarafından korkakça katledilmiştir. Arac, özgürlük savaşçısı, entelektüel ve teorisyendi. Kendine yol olarak direnişi, intifadayı, birliği, geri dönüşü ve tüm Filistin topraklarının özgürlüğünü seçti" ifadeleri yer aldı.

FHKC'nin açıklamasında saldırının Filistin yönetiminin kontrolündeki bölgede gerçekleşmesindeki hoşnutsuzluk vurgulandı, "Bu suikast, İsrail ve Filistin yönetimi arasındaki 'güvenlik koordinasyonunun' çirkin bir meyvesidir. Arac ve yoldaşları Filistin yönetimince takip edildi ve hapse atıldı. Arac'ın tutuklanmasını işgalci güçlerin onu ölümüne kadar takip etmesi izledi." (DIŞ HABERLER)