Skandala bakan Clinton viral oldu

ABD'de, Hillary Clinton'ın başkanlık seçimi kaybetmesine sebep olduğu yorumları yapılan e-mail skandalının aynısı, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başına geldi. Clinton'ın bu skandalı gazeteden okurken çekilen ironik fotoğrafı binlerce defa paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Başkan Yardımcısı Mike Pence'in vali olduğu dönemde resmi işler için özel e-posta hesabını kullandığı ortaya çıktı. Bu skandal, başkan adaylığı sırasında aynı şekilde şahsi hesabını kullandığı için FBI soruşturmasına tabi tutulan Hillary Clinton'ın yaşadıklarına benzetilirken, Clinton'ın Pence'e dair bir haberi okurken çekilmiş fotoğrafı viral oldu.

Binlerce defa paylaşılan fotoğrafta, Clinton uçakta USA Today gazetesinin 'Pence görev başında şahsi e-mail adresini kullanıyordu' manşetine bakıyor. Fotoğraf, dikkatli bir yolcu tarafından çekildi.

clinton

NE OLMUŞTU?

Pence'in Indiana valisi olduğu dönemde şahsi e-mail hesabını kullandığı, güvenlik gibi hassas meseleler hakkında bu hesaptan yazışmalar yaptığı, geçen hafta Indianapolis Star gazetesi tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Clinton ise dışişleri bakanı olduğu dönemde şahsi hesabından yazışarak devletin güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle, başkan adaylığı sırasında FBI tarafından soruşturulmuştu. FBI'ın seçime bir hafta kala soruşturmayı yeniden açması Demokratlardan tepki çekmiş, Clinton'ın yarışı bu nedenle kaybetmiş olabileceği yorumları yapılmıştı. Kampanya sürecinde Clinton'a en sert eleştirileri yönelten kişilerden biriyse, başkan seçilen Donald Trump olmuştu. Trump şimdi, yardımcısı Pence'in başına aynı şey geldiği için zor durumda. (Dış Haberler)