Oscar zarfını karıştıranlara ölüm tehdidi

Oscar töreninde En İyi Film Ödülü zarflarını karıştıran iki görevliye koruma verildi. İkilinin sosyal medyadan ölüm tehdidi aldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 89'uncu Oscar Ödülleri töreninde 'En İyi Film Ödülü'nün zarfını karıştırarak Akademi tarihinin en büyük skandalına yol açan iki görevli, ölüm tehditleri nedeniyle koruma tutmak zorunda kaldı. Oscar Ödülleri'nde verilen oyları denetleyen PricewaterhouseCoopers (PwC) firmasında çalışan muhasebeciler Martha Ruiz ve Brian Cullinan'ın sosyal medyadan tehdit aldığı açıklandı. PwC sözcüsü Carey Bodenheimer, ikilinin ev adreslerinin ve aile fotoğraflarının sosyal medyada yayımlanması sonrası şirketin özel koruma tahsis ettiğini duyurdu.

Ruiz ve Cullinan, 'En İyi Film Ödülü'nün zarflarını karıştırınca, sunucular Faye Dunaway ve Warren Beatty ödülü La La Land'in kazandığını açıklamıştı. Zarfların karıştığı, bu filmin oyuncularının sahnede sevindiği sırada anlaşılmış, asıl kazanan filmin 'Moonlight' olduğunun açıklanmasıyla karmaşa yaşanmıştı. PwC firması Ruiz ve Cullinan'ın bir daha Oscar törenlerinde görev yapmayacağını açıklamıştı.

Oscar'da 'en iyi film' zarfları nasıl karıştı?Oscar'da 'en iyi film' zarfları nasıl karıştı?

Etiketler Oscar ödülleri