CENTCOM'dan Twitter'da YPJ paylaşımı

CENTCOM, ‘umumi arzu’ üzerine diyerek, Rakka Operasyonu’na hazırlanan YPJ'li Kürt kadın savaşçıların fotoğraflarını ‘Savaşa hazır’ başlığıyla yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye ve Irak’ında aralarında olduğu bölge komutanlığı, YPJ'li Kürt kadın savaşçıların askeri eğitim sırasında çekilen fotoğraflarını yayınladı. CENTCOM, ‘Umumi arzu’ üzerine diyerek, Rakka Operasyonu’na hazırlanan YPJ'lilerin fotoğraflarını ‘Savaşa hazır’ başlığıyla yayınladı.

Geçen hafta CENTCOM Komutanı Vottel, Kobane ve Rakka cephesini ziyaret etmiş; harekattan sorumlu General Townsend de aralarında The New York Times ve The Wall Street Journal’ın da bulunduğu bir grup gazeteciyle bölgeyi ziyaret etmiş ve Kürt ve Araplardan oluşan güçlerin eğitimlerini izletmişti.

Amerikalı komutanlar, YPG’li askeri yetkililerin ‘Türkiye, Mınbiç’e saldırırsa, güçlerimizi Rakka’dan çekmek zorunda kalırız’ sözlerine, böyle bir şeyin olmayacağı yolunda teminat vermişti.

Amerikan askerleri Menbic'teAmerikan askerleri Menbic'te

Türkiye, Rakka operasyonunda YPG'nin yer almasına karşı çıkıyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, YPG'nin Mınbiç'ten çekilmesini istiyor. Erdoğan bugünkü Pakistan ziyareti öncesi hava alanında düzenlediği basın toplantısında da ‘‘Bundan sonraki hedef Münbiç’’ demişti.

(Kaynak: Artıgerçek)

Etiketler ABD Rakka YPG YPJ centcom