Yüz yıl sonra Ekim Devrimi Twitter'da

Bolşeviklerin çarı devirip iktidara geldiği Ekim Devrimi, yüzüncü yılı nedeniyle Twitter'da sıra dışı bir hatırlatma düzenlenmekte. RT tarafından yapılan organizasyonda, Çar Nikolay'dan Vladimir Lenin'e pek çok figüre Twitter hesabı açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da Çarlığa karşı yapılan 1917 Bolşevik Devrimi yüzüncü yılı sebebiyle tekrar gündeme gelmekte. Rusya devletinin Russia Today (RT) isimli haber ajansı devrimin yüzüncü yılını alışılmışın dışında bir 'anma' organize etmekte.

RT tarafından '#1917LIVE' ismiyle yapılan canlandırmada Bolşevik Devrimi'ndeki önemli figürler ve kurumlar yüz yıl önce yaşanan tarihsel gelişmelerine paralel olarak günü gününe tweet atarak tekrar canlandırılıyor. Atılan tweetler de, figürlerin kendi sözlerini taşımakta.

İngilizce olarak tweet atan hesapların birbirleri ile mesajlaşması da yine tarihsel akışa uygun olarak kurgulandı. Figürlerin yaşadığı yerler dahi zaman akışına uygun olarak güncellenmekte. Örneğin Devrim liderlerinden Vladimir Lenin Şubat 1917 tarihinde İsviçre'de sürgünde olması nedeniyle profilinde orada yaşadığı görünmekte. Aynı şekilde sitede kişi profillerindeki 'hakkında' bölümü de aynı şekilde güncellenmekte.

Canlandırma için açılan yaklaşık 29 Twitter hesabında ise bir çok isim mevcut. 1917 Devrimi'nin Vladimir Lenin, Çar II. Nikolay gibi kilit isimlerinin yanı sıra Fransa, İngiltere ve ABD kosoloslukları,  Kayzer Almanya'sı hatta Petrograd Polisi'nin dahi Twitter hesapları bulunmakta. (DIŞ HABERLER)

Marx ve Lenin Karadeniz'e emanet!Marx ve Lenin Karadeniz'e emanet!