Oscar adayı ABD'ye alınmadı

Oscar adayı 'Beyaz Miğferler' belgeselinin Suriyeli sinematografı Kateeb, Amerikan vizesi alamadı. Tartışmalı 'sivil savunma' kuruluşunun üyesi olan Kateeb, İstanbul'dan ABD'ye gitmesine izin verilmediği için Oscar törenine katılamayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın vize kısıtlamaları, Suriye'nin tartışmalı 'sivil savunma kuruluşu' Beyaz Miğferleri de vurdu. Beyaz Miğferler hakkındaki Oscar adayı olan kısa belgeselin Suriyeli sinematografı Khalid Kateeb, hakkında 'uygunsuz' bilgiler bulunduğu gerekçesiyle Amerikan vizesi alamadı. Kateeb bu nedenle yarın Los Angeles'ta yapılacak Oscar Ödülleri törenine katılamayacak.

GEREKÇE TERÖR DE OLABİLİR, PASAPORT DA

Amerikan basını, İstanbul üzerinden Türk Havayolları uçağıyla Los Angeles'a gitmeyi planlayan Kateeb'in seyahatinin son anda engellendiğini yazdı. AP ajansı tarafından Trump yönetiminin bir iç yazışmasına dayandırılan habere göre, İç Güvenlik Bakanlığı 21 yaşındaki Kateeb hakkında 'uygunsuz bilgiler' tespit etti. Haberde ayrıntı verilmedi. Ancak bu durum, pasaporttan kaynaklı basit bir sorundan terör bağlantısına uzanan bir dizi ihtimali içeriyor. Kateeb'in Türkiye'den ayrılamadığı belirtiliyor.

BEYAZ MİĞFERLER KİMDİR?

Özellikle Halep'teki bombardımanlardan sivilleri kurtardıkları görüntülerle isimlerini duyuran Beyaz Miğferler, kısa süre içinde tartışmalı hale gelmişti. Kuruluşun Beşar Esad yönetimine karşı propaganda amacıyla Batılı ülkeler tarafından fonlandığı, kurtarma videolarının kurmaca olduğu ve El Kaide'yle de bağlantısı bulunduğu iddia edilmişti. (Dış Haberler)