Kim'i 90 dolara öldürmüş!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'un katil zanlısı: Kamera şakası sanıyordum; yüzüne bebek yağı sıkmam için 90 dolar verdiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'a sinir gazıyla suikast düzenlediği sırada aslında 'kamera şakasında rol aldığını' zannettiğini söyleyen kadının ifadesi ortaya çıktı. Endonezyalı kadın, kendisine bir reality şov için bebek yağıyla kamera şakası yapması için 90 dolar verildiğini savundu.

. .

Endonezya büyükelçiliği yetkilileri, suikastın düzenlendiği Malezya'da gözaltına alınan 25 yaşındaki Siti Aisyah ile görüştü. Büyükelçi Yardımcısı Andreano Erwin görüşmeden sonra, "Bunu yapmasını birilerinin istediğini söyledi. Japon ya da Koreliye benzeyen kişilerle görüştüğünü, 400 ringnit (yaklaşık 90 dolar) aldığını ve kendisine bebek yağı verildiğini anlattı" dedi. Elçilik yetkililerine göre, kadının saldırıda kullanılan kimyasaldan etkilendiğine dair bir işaret yok.

Otopsiside Kim Jong-nam'ın VX sinir gazıyla öldürüldüğü belirlenmişti. BM, bu gazı kitle imha silahı olarak kabul ediyor. Kuzey Kore, suikastın arkasında olduğu iddialarını reddediyor. (Dış Haberler)