Almanya'da Türk derneklerinden 'hayır' kampanyası

Türk derneklerinin çatı örgütü ATT, 'hayır' kampanyası başlatıyor. 9 Nisan'a kadar 400 etkinlik düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1,4 milyon Türk seçmenin yaşadığı Almanya'da, 250'yi aşkın Türk derneğinin çatı örgütü olan Almanya Türk Toplumu (ATT), 16 Nisan'da düzenlenecek referandumda Anayasa değişikliğinin reddi için 'hayır' kampanyası başlatıyor. ATT Başkanı Gökay Sofuğlu, söz konusu Anayasa değişikliklerinin 'Türkiye'yi demokrasinin tüm temel ilkelerinden uzaklaştıracağını' savunarak, "Avrupa Türk Toplumu, ülkeyi tek adam rejimine sürükleyecek her tür girişimi reddetmektedir" dedi.

9 NİSAN'A KADAR 400 ETKİNLİK

Sofuoğlu, Alman Heilbronner Stimme ve Mannheimer Morgen gazetelerine yaptığı açıklamada, 'hayır' kampanyası çerçevesinde Almanya'da 9 Nisan'a kadar yaklaşık 400 etkinlik düzenleneceğini belirtti. Sofuoğlu, Türkiyeli sanatçı, işadamı ve akademisyenlerin katılacağı etkinliklerin Almanya'nın tüm eyaletlerine yayılacağını, ayrıca Türklerin evlerine ziyaretler, el afişleri dağıtılması ve sosyal medya kampanyalarının da planlandığını duyurdu.

Sofuoğlu, Fransız Haber Ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada da Anayasa değişikliklerinin 'Türkiye'yi bazı Ortadoğu ülkeleriyle benzer bir otokrasiye götüreceği'ni ileri sürerek, ülkede 'insan hakları ihlallerinin yaşandığını', 'muhaliflerin tüm araçlar kullanılarak terörist ve vatan haini diye yaftalandığını', 'hükümetin uzlaşı aramak yerine bizzat toplumu böldüğünü' savundu.

ATT Başkanı, Türkiye'deki iç siyasi gerginliklerin Almanya'ya taşınması yönündeki endişelere de değinerek, bu konunun artık gündemde olmadığını, gerilimin Türk hükümeti tarafından zaten çoktan Almanya'daki Türk toplumuna bulaştırıldığını öne sürdü. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)