TSK, El Bab'ı kontrol altına aldı iddiası

Suriye'nin El Bab kentinin TSK ve ÖSO gruplarınca kontrol altına alındığı söylendi. ÖSO'ya yakın sosyal medya hesaplarından kent merkezinden fotoğraflar paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de Halep'in kuzeyinde bulunan El Bab ilçesinin merkezi, TSK ve ÖSO kuvvetlerince IŞİD'in elinden alındığı açıklandı.

Erdoğan: El Bab'tan sonra hedef MünbiçErdoğan: El Bab'tan sonra hedef Münbiç

Fırat Kalkanı Operasyonu ile bölgede bulunan TSK ve ÖSO güçlerinin kentin merkezini gele geçirdiğini haberi AA ve El Cezire tarafından son dakika olarak verildi.

IŞIK: TAMAMINA YAKINI KONTROL ALTINDA

El Bab'ın ÖSO ve TSK güçlerinin kontrolüne geçmesine dair açıklamalarda bulunan Savunma Bakanı Fikri Işık, "Bugün itibariyle El Bab'ın merkezine de girildi, tamamına yakını kontrol altına alındı" dedi. IŞİD'in elindeki Rakka'ya yapılması planlanan operasyona dair de konuşan Işık "Rakka ile temel anlayışımız başka bir terör örgütü kullanarak temizlemek değil. YPG-PYD olmazsa Rakka operasyonunda koalisyon güçlerine gereken desteği veririz" dedi.

ÖSO'ya yakın gruplar, sosyal medya hesaplarından, IŞİD'in El Bab'tan çekildiğini belirterek, ilçe merkezinden bugün çekildiği öne sürülen bu fotoğrafı yayınladı. ÖSO'ya yakın gruplar, sosyal medya hesaplarından, IŞİD'in El Bab'tan çekildiğini belirterek, ilçe merkezinden bugün çekildiği öne sürülen bu fotoğrafı yayınladı.ü

El Bab'ta 11 yaralıEl Bab'ta 11 yaralı

STRATEJİK NOKTA

Suriye'nin ticaret merkezlerinden Halep'e bağlı uzun zamandır IŞİD'in elinde bulunan El Bab şehri stratejik olarak önemli bir noktada bulunuyor. Kent, IŞİD in elinde tuttuğu en büyük kent olan Rakka, Suriye ordusunun kontrolündeki Halep ve YPG'nin de içinde olduğu SDG'nin bulunduğu Menbiç'e giden yolların arasında bulunuyor. (DIŞ HABERLER)