Rusya, o anı tekrar canlandıracak

Rusya'da Sovyetler'in II. Dünya Savaşı zaferini temsil eden 'Reichstag' binası tekrar inşa ediliyor. Yanmadan önce Alman Parlanmentosu olarak kullanılan binaya Sovyet bayrağının dikilişi yapılacak replika ile tekrar canlandırılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, II. Dünya Savaşında Nazi Almanya'sına karşı Sovyetler Birliğinin zaferini temsil eden 'Reichstag' binasının replikasını yapmaya hazırlanıyor. Başkent Moskova'da yapılacak model, 'Vatanseverlik Parkı'nda sergilenecek.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Duma'daki konuşmasında Reichstag'ın orijinaline uygun olarak tekrar yapılacağını açıkladı. The Guardian'ın haberine göre Şoygu, "Reichstag'ı Vatanseverlik Parkı'na inşa ediyoruz. Hepsini değil ama bir kısmını. Şimdi genç ordumuz eski bir binaya değil gerçek Reichstag'a taaruz edebilir" dedi.

Moskova'daki Vatanseverlik Parkı, Rus ordusunun vitrinlerinden. Park, içinde çocuklar için oyun alanı, askeri araç sergileri, mağazalar gibi pek çok alan barındırıyor.

II. Dünya Savaşının sonunda, Sovyet askerlerinin Nazi Almanyası için sembol binalardan olan Reichstag'a girişi ve binanın üzerine çıkan bir askerin orak çekiçli Sovyet bayrağını dikişi, Rusya için hâlâ önemli bir an olarak görülüyor. Bugün Rusya'da da 9 Mayıs'ta düzenlenen Zafer Günü anması ülkenin en önemsediği milli gün. (DIŞ HABERLER)