Yaralı Filistinliyi öldüren İsrail askerine hapis cezası

İsrail'de yaralı Filistinliyi öldüren askere 18 ay hapis cezası verildi. İsrail askeri Elor Azaria, iki ay önce askeri mahkeme tarafından suçlu bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'de yaralı ve hareket etmeyen bir Filistinliyi öldürdüğü için yargılanan İsrail askeri Elor Azaria 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. İki ay önce mahkeme karşısına çıkan Azaria, suçlu bulunmuş, kararın tarihi için tarih verilmemişti.

Yafa Askeri Mahkemesi, Azaria'ya 18 ay hapis cezası verdi. Filistinli Abdül Fetih Şerif'i vuran Azaria'nın kendini müdafaa ifadesini kabul etmedi. Yargıç, olay anının kamera görüntülerine ve görgü tanıklarına dayanarak askerin Filistinliye kurşun sıkarken can kaybına yol açacağının farkında olduğunu söyledi.

Mahkemenin aldığı kararda askerin rütbesinin düşürülmesi de yer aldı. Azaria'nın 'çavuş' olan rütbesinin 'er' olarak düşürüldüğü açıklandı.

Yaralı Filistinliyi öldüren İsrail askeri suçlu bulunduYaralı Filistinliyi öldüren İsrail askeri suçlu bulundu

NE OLMUŞTU?

Filistinlilerin tepkisini çeken cinayet, 1967'den bu yana İsrail işgali altında olan Batı Şeria'nın El Halil kentinde 24 Mart 2016'da meydana gelmişti. Azaria, bir İsrail askerini bıçaklama girişiminden sonra vurulan ve yerde hareketsiz yatan Abdül Fetih Şerif'i öldürmüş; olayın videosu internette infial yaratmıştı.

Olay, İsrail toplumunda da derin bir bölünmeye yol açmıştı. Aylardır süren davanın iki ay önceki karar duruşması sırasında, yüzlerce aşırı sağcı İsrailli Azaria'ya destek için Tel Aviv'deki bir askeri üste yapılan mahkemenin önüne geldi. (DIŞ HABERLER)