Göçmenlerin yaptığı eserler müzeden kaldırıldı

ABD'de The Davis Müzesi, sergilerindeki göçmen ve mültecilerin yaptığı eserleri sergiden kaldırdı. Müze yetkilileri uygulamanın, ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarını protesto amaçlı olduğu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Massachusetts eyaletinde The Davis Müzesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkeye uyguladığı vize yasağı kararını protesto etmek için sergilediği bazı eserleri kaldırma kararı aldı. Kaldırılan sanat eserlerinin ortak yönü ise ABD'ye dünyanın her hangi bir yerinden göçenler tarafından yapılmış olması.

Müze yetkililerinin sergiden kaldırdığı, göçmenler tarafından üretilmiş tablolar ve bronz, ahşap heykellerin müzenin yüzde 20'sini oluşturuyor. Eserler arasından en ünlüsü George Washington'un portresi. Eser, İsveç doğumlu Adolf Ulrik Wertmüller tarafından yapıldı ve müzeye İsveçli göçmen bir aile tarafından bağışlandı.

Kaldırılan eserlerin yerine koyulan 'Göçmen tarafından üretildi' ya da 'Göçmen tarafından bağışlandı' yazıları dikkat çekti. Müze müdürlerinden Lisa Fischman "Bu protesto, sanat eserlerimizdeki tartışılmaz göçmen katkısını, etkisini gösteriyor. Biz de bu yaratıcı, cömertçe katkıyı vurgulamaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Donald Trump, başkanlık görevine başlar başlamaz seçim vaatlerinden 'vize yasağını' uygulamaya koydu ancak yasak mahkeme tarafından iptal edildi. (DIŞ HABERLER)