Suriyeli muhalifler birbirine girdi: En az 150 ölü

Türkiye sınırındaki İdlib'de, Suriyeli muhalifler arasındaki çatışmalar sürüyor. İddiaya göre, IŞİD yanlısı bir örgüt 150 militanı öldürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de hükümet güçleriyle bir dizi isyancı örgüt arasındaki ateşkes sürerken, isyancı güçler arasındaki 'iç savaş' derinleşiyor. Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde, IŞİD'e yakın Cundul Aksa örgütüne bağlı bir grup, rakip örgütlerden 150'den fazla militanı öldürdü.

ÖSO ÜYELERİ DE VAR

Cihatçı örgütlerin faaliyetlerini izleyen SITE İstihbarat Grubu'nun açıklamasına göre katliam, İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun köyünde yapıldı. Öldürülenlerin bir kısmının Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'nun üyesi olduğu belirtiliyor. Öldürülen diğer militanlar ise Şam'ın Fethi Cephesi'nin (eski adıyla El Nusra) de dahil olduğu Tahrir el Şam yapılanmasının üyeleri.

İLK DEĞİL

İdeolojik olarak IŞİD'e yakınlığıyla bilinen Cundul Aksa ile Tahrir el Şam arasındaki çatışmalar geçen hafta alevlenmişti. Bu örgütlerin ikisi de aynı zamanda ÖSO'yla savaşıyor. ÖSO, geçen ay Kazakistan'daki barış görüşmelerine temsilci gönderdiği gerekçesiyle saldırıya uğramıştı. (Dış Haberler)